Sportsmassage

Alle mennesker har stor glæde af at modtage massage, hvad enten der er spændinger i kroppen, eller man “bare” ønsker at nyde massagens afslappende virkning.

Hovedpine, ømhed, smerter og spændinger kan alt sammen lindres med massage. Selv efter en træningstime, hvis der er smerter, bevægelsesindskrænkning og/eller stivhed i musklerne, har sportsmassagen en positiv effekt.
Forebyggelse, restitution eller efterbehandling af skade

Sportsmassage er et vidt begreb men kan egentligt deles op i 3 hovedkategorier; skal det bruges som forebyggelse eller til at varme op, er der tale om restitution af kroppen efter en krævende præstation eller er det efterbehandling af en tidligere skade?

Sportsmassage har mange positive egenskaber. Den lindrer smerter som hovedpine, ømhed i muskler og spændinger i kroppen. Selv umiddelbart efter en træningssession kan sportsmassage have en positiv effekt på stivheden i musklerne og eventuelle smerter. Men, selvom navnet sportsmassage antyder, at man skal være fysisk aktiv, kan det også have en enormt god effekt i andre henseender.

Hvis du har et stillesiddende arbejde som giver dig spændinger i skulder, nakke og ryg kan massagen gå ind og løsne op i muskulaturen. Hvis man jævnligt får udført sportsmassage, kan man forebygge diverse skader, myoser m.m.

Ved skader mindsker sportsmassage restitutionstiden og er derfor en vigtig del af rehabiliteringsforløbet.

Kinesiotape kan i nogle tilfælde bruges som supplement til behandling af sportsskader.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram