Kinesiotape

Kinesiotape er en elastisk tape, som de fleste nok bedst kender som den farvede tape, vi ofte ser sportsudøvere med.

Alt efter med hvilken teknik den elastiske tapen sættes, kan man opnå forskellige virkninger.

Kinesiotape kan fremme blod- og lymfecirkulationen samt give smertelindring, alt dette er med til at fremme helingsprocessen. Ved brug af kinesiotape har man mulighed for både at afspænde og spænde en muskel op. Tapen kan også bruges til at korrigere led og holdning.

KINESIOTAPE SOM SUPPLERENDE BEHANDLING

Jeg bruger kinesiotape som supplerende behandling ved div. skader og spændinger.

Den elastiske tape hæmmer ikke bevægeligheden og man kan derfor leve som ”normalt” mens man er tapet ind.

Efter badning skal tapen duppes tør, for at få den til at sidde længst muligt.

Tapen skal gerne sidde på 3-7 dage. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at tape op af flere omgange.

Ved træning, skal tapen påsættes mindst 30 min. før træning.

Den elastiske tape (kinesiotape) kan have en gavnlig virkning på mange gener og skader. F.eks. tennis/golf albue, overbelastet akillessene, nakke og skulder spændinger, smerter ved diskusprolaps, knæskader og meget mere…

Kinesiotapen blev opfundet af en japansk kiropraktor og kinesiolog midt i 70’erne. Det nye ved denne tapeings form var at tapen er elastisk.

I starten blev denne tape kun brugt på musklerne, men siden har metoden med kinesiotape (elastisk tape) udviklet sig og bruges i dag både til skader og gener i muskler og ledbånd, til korrigering af holdning og led positioner, samt til at smerte lindre og som lymfedranage. Det kræver blot forskellige teknikker til påsætning af kinesiotape ved forskellige behandlinger.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram