Gravidyoga

At være gravid har store konsekvenser for kroppen. Vægten øges markant inden for få måneder, ryg og bækken belastes, og kropsholdningen ændres – blot for at nævne nogle få. Det bevirker, at langt de fleste gravide på et eller andet tidspunkt vil føle sig tynget af graviditeten eller opleve ubehag eller smerter. Graviditetsgenerne er en del af den overbelastning, det er at være gravid. Generne er kroppens naturlige reaktion på det biologiske under, der er ved at ske. De kan derfor sjældent fjernes helt, men de kan afhjælpes ved gravidyoga.

En gave til din gravide krop

Yoga har mange gavnlige virkninger på kroppen bl.a. at kunne

  • Afhjælpe af stress
  • Løsne spændinger
  • Smidiggøre
  • Gøre dig mere kropsbevidst
  • Styrke muskler og led
  • Styrke immunforsvaret
  • Forbedre fysikken

 

Alle har i princippet godt af at dyrke yoga og få glæde af de mange goder, yoga beriger kroppen med. Som gravid er din krop – og måske dit sind – ekstra påvirket, og du vil i endnu højere grad have behov for at aflaste og styrke kroppen.

 

Slip bekymringerne

Som kommende mor er der rigeligt at bekymre sig om. Har din baby det godt inde i maven? Hvad skal du nå at købe inden fødslen? Hvordan kommer fødslen overhovedet til at gå? Bliver du en god mor? Disse tanker og bekymringer hører med til livet som gravid. Alle de mange overvejelser og bekymringer tager dog for nogen overhånd. Især når de går på barsel og har rigeligt med tid til at gå derhjemme og gruble over tingene. Sandheden er dog, at din baby langt hen ad vejen er en afspejling af dig. Hvis du er glad og afslappet, har din baby det godt. Er du stresset eller bekymret, oplever din baby også stress. Det kan blandt andet ses på scanninger ved en hurtigere hjerterytme.

Stress er ikke sundt for nogen – slet ikke for babyer i maven. Hvis du går rundt med mange tanker, kan gravidyoga være vejen til at komme dem til livs. Her får du mulighed for at slippe bekymringerne, slappe af, arbejde med dit åndedræt og dit sind.

 

Forbered din krop på fødslen

Man siger, at en fødsel svarer til at løbe et maraton. Et maraton kræver intensiv træning mange måneder forud – og det gør en fødsel faktisk også. Du vil i hvert fald gøre dig selv en kæmpe tjeneste ved at forberede kroppen, som så vil have langt nemmere ved fødslen. En god kondi er et godt sted at starte, men ved gravidyoga får du meget mere end det. Du smidiggør din krop og lærer den at kende. Øvelserne hjælper din baby ned i bækkenet, når tiden er inde. Til selve fødslen er din vejrtrækning meget afgørende, da det er ét af de værktøjer, du kommer til at bruge mest. Til gravidyoga lærer du, hvordan du kan arbejde med din vejrtrækning, og hvordan du bruger den i fødslens forskellige faser.

 

Gravidyoga er for alle

Måske dyrker du yoga på daglig basis og har nu behov for en yogaform, der er tilpasset din gravide krop. Det kan også være, at du aldrig har deltaget i en yogalektion, men har lyst til at lære din krop bedre at kende, styrke den under graviditeten og forberede den på fødslen. Gravidyoga er for alle. Hos Massørteamet kan du deltage på gravidyogaholdet igennem hele din graviditet; lige fra du har testet positiv, til fødslen står for døren. Et holdforløb er af 5 ganges varighed. Du har mulighed for at tage flere holdforløb i træk eller blot at klargøre din krop umiddelbart inden fødslen.

 

Yoga efter fødslen

Efter fødslen er din krop medtaget og har stille og roligt brug for at blive genopbygget. Som udgangspunkt må du ikke dyrke nogen form for motion de første 8 uger efter fødslen – andet end at gå ture med barnevognen. Når tiden kommer til at gå i gang, er yoga en blid start for kroppen. Efter fødslen kan du som udgangspunkt starte på et helt almindeligt yogahold – du skal blot huske at nævne, at du netop har født. Du har også mulighed for at finde et decideret efterfødselsyogahold, hvor du kan have din baby med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *