Efterfødselsyoga

For mor og baby, fra 8-12 uger efter fødsel

Hvorfor er efterfødselsyoga godt for dig?

Efterfødselsyoga er for dig, der gerne vil genfinde din krop efter graviditet og fødsel. Her får du tid og rum til yoga med baby. Det er en tid sat af til, at du tager dig af dig selv og samtidig får en dejlig stund med din baby. På holdet skaber vi et nærværende rum – der er ikke noget du skal nå.

Vi fokuserer på at genopbygge kroppen efter din fødsel, og vi arbejder blandt andet med bækkenbund, mavemuskler, ryg, skulder, nakke og laver åndedrætsøvelser og afspænding i det omfang det er muligt (med baby). Vi skaber rum til at du kan være i balance og harmoni med dig selv og den lille.

Programmet bringer din krop blid i form igen og afhjælper og forbygger spændinger og smerter – fx i skuldre/ryg. Desuden arbejder vi på holdet med at balancere nervesystemet gennem åndedrætsøvelser og afspænding.

Du øver dig i at trække vejret på en rolig måde, og du lærer at slappe af i en tid med baby, der kan være både smuk, men også udfordrende.

Indimellem fletter vi måske også lidt lyd, babymassage, zoneterapi eller andre elementer med ind i undervisningen, der kan skabe god kontakt, ro og glæde mellem dig og baby.

Du er velkommen til at tage din baby med på holdet

Meget af det vi laver på holdet kan du lave sammen med din baby – så tag den lille gerne med. Øvelserne kan stimulere babyens sanser på forskellig vis og tiden i yogarummet kan også skabe en dejlig og særlig form for samvær mellem jer, der styrker jeres bånd og den lilles behov for nærvær.

Glem alt om at det SKAL være på en bestemt måde, og bare vær med det der er. Der er en ramme og et program på holdet, men der er plads til dig – og plads til livet (et barn der er sulten, eller en ble der skal skiftes).

Mød yogaunderviseren

Du bliver undervist i efterfødselsyoga af Sarah, som er uddannet yogalærer og pædagog. Hun har i mange år beskæftiget sig professionelt med mennesker, og hun arbejder med en helhedsorienteret og empatisk tilgang.

Sarah lever hovedsageligt af at undervise i yoga og er selvstændig med Shanti Ma Yogai Roskilde. Ud over traditionelle yogakurser, fordybelseskurser og yoga-retreats tilbyder hun børneyoga, yoga til gravide og efterfødselshold.

Hos Sarah kan du opleve en klassisk og nærværende yogapraksis, der tilgodeser hele dig – med krop, sind og ånd.

Vil du vide mere om Sarah? Læs med her

Praktisk info

  • Af hensyn til din krop, skal du have været til 8 ugers efterfødselsundersøgelse hos lægen inden start på holdet for efterfødselsyoga. Ved kejsersnit skal du evt. vente helt op til 12 uger (hør din læge/jordemoder herom).
  • Har du spørgsmål, er der nogle særlige forhold, eller har du har nogle skader fx efter fødsel/graviditet, bør du kontakte holdets yogalærer, Sarah, herom inden start eller eventuelt løbende i timerne.
  • Husk at komme i behageligt tøj, du kan bevæge dig i og som giver mulighed for bare fødder.
  • Du behøver ikke at tage udstyr med, vi har det hele.
  • Kom gerne i god tid, så du/I lige kan ankomme inden vi starter.
  • Husk at det er bedst ikke at spise 2-3 timer inden undervisningen, og husk at drikke godt med vand bagefter.

Du har også mulighed for at kombinere efterfødselsyoga med babymassage

Vil du gerne kombinere efterfødselsyoga med et kursus i babymassage? Så har du nu muligheden for at kombinere de to hold.

Babymassage er et godt redskab til at skabe nærhed, tryghed og tilknytning mellem dig og dit barn. Vil du vide mere om babymassage? Læs med her.

Holdet for babymassage kommer til at ligge lige før efterfødselsayoga, så du kan kombinere de to hold. Du kan naturligvis også vælge kun at deltage i babymassage eller kun i efterfødselsyoga. I den grønne boks til højre her på siden kan du se dine muligheder.

Vær opmærksom på: hvis du gerne vil med til både efterfødselsyoga og babymassage, skal du tilmelde dig begge hold i tilmeldingsfanen.

Skal du være med til efterfødselsyoga?

Lyder holdet for efterfødselsyoga som noget for dig? Så kan du tilmelde dig her på siden.

Vi glæder os til at se dig!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram