Årstidsforløb

Velkommen til vores årtidsforløb!

5 workshops af 3 timer med bevægelse - ro - fordybelse - selvomsorg og plads til dig

Alt er cyklisk, også årets gang. På disse vores årstidsforløb er du med til fem workshops, hvor vi dykker ned i den aktuelle årstid - herunder årstidens organer, følelser, muskler, farve, element. 

Gennem en blid yogaklasse, arbejder vi med de muskler og på de organer, som hører til årstiden. Gennem meditation og healing arbejder vi på forløsning og balancen i de følelser og organer som repræsenter årstiden.

Vi skaber et trygt og kærligt rum, hvor der er plads til dig lige som du er. 

 

De fem årstider - hvad er det?

Forår- Sommer - Sensommer - Efterår - Vinter

For at forstå ideen om de fem årstider, skal vi se nærmere på 5-element teorien, som er en del af den traditionelle kinesiske medicin (TCM).

Hver af de 5 årstider er tilknyttet et af naturens elementer. Kroppens organer danner par, et Yin organ og et Yang organ. Hvert organpar er knyttet til et element og dermed en årstid. Organerne har tilhørende muskler, såkaldte organstyret muskler. 

Der er tilknyttet positive og negative følelser til hvert element og med udgangspunkt i 5-element teorien, kan vi gennem yoga, meditation, healing og lyd, forløse spændinger og følelser. Vi kan finde balance og heale det, din krop og dit sind har brug for på dagen. 

 

De fem årstiders elementer og organer
 

Vinter

Vandelement - nyrer og blærer   

Symptomer som hovedpine, svimmelhed, blærebetændelse, skulder/nakkeproblemer, øreproblemer eller ødemer kan være påvirket af årstiden. Du oplever måske et eller flere af disse symptomer forværres over vinteren:

Følelser som angst, usikkerhed og hukommelsesproblemer er forbundet til følelser som kan være i ubalance i vinterens element. 

Forår

Træelement - lever og galdeblære

Symptomer som migræne, øjenproblemer, kramper, søvnproblemer, kolde hænder og fødder kan være påvirket af foråret. Du oplever måske et eller flere af disse symptomer forværres i foråret:

Følelser som irritation, vrede, rastløshed, mental træthed, oplever du måske stærkere i foråret.

Sommer

Ildelement - hjerte og tyndtarm 

Symptomer som træthed, udmattelse, søvnløshed, hormonelle problemer, hjerteproblemer og kredsløbslidelser kan være påvirket af årstiden. Du oplever måske at et eller flere af disse symptomer forværres i sommeren:

Oplever du følelser som tristhed og udbrændthed, kan det være tegn på følelser i ubalance.


Sensommer

Jordelement - mave og milt    

Symptomer som fordøjelsesproblemer, sukkertrang, svagt immunforsvar og vægtproblemer er forbundet med ubalancer i de organer, der er tilknyttet sensommeren.

Følelser i ubalance som er forbundet til sensommerens element, er f.eks. tankemylder, koncentrationsbesvær, mangel på energi og brainfog (hjernetåge).  

Efterår

Metalelement - lunger og tyktarm  

Symptomer som vejrtrækningsproblemer, forstoppelse, allergier, tør hud og irritabel tyktarm kan være påvirket af årstiden. Du oplever måske at et eller flere af disse symptomer forværres i efteråret:

Tristhed, sorg og træthed kan være følelser, der er i ubalance i efteråret. 

 

Vi anbefaler, at du deltager i hele forløbet

Ved at deltage i hele forløbet opnår du:

  • En god forståelse af 5-element teorien – og hvordan du kan bruge den
  • Balancering i dine organer
  • En forløsning og/eller en anerkendelse af dine følelser 

Tilmeld dig hele forløbet for at sikre dig plads til alle 5 dage: Pris 2200,-

Tilmeld dig fra gang til gang på de eventuelle ledige pladser: Pris 550,- pr gang.

 

Mød dine instruktører

Gitte

Gitte er uddannet yogalærer, zoneterapeut og massør. 

Jeg arbejder med 5-element teorien i zoneterapien. Jeg har derfor en stor viden om, hvordan de forskellige aspekter i de fem elementer kan påvirke vores krop og sind. Denne viden og erfaring bruger jeg på denne årtidsrejse. 

Som yogalærer er det vigtigt for mig, at guide dig til at være præcis, som du er i din yogapraksis. At give dig følelsen af selvkærlighed, ro, og troen på dig selv. Yoga hvor alle kan være med.

Karina

For Karina er det vigtigt, at du oplever et trygt og kærligt rum. At give dig lige det, du har brug for og at lade dig se, hvor fantastisk og ressourcefuld du er.

Karina er uddannet clairvoyant, healer, Theta-terapeut og intuitiv hypnoterapeut. Karina arbejder intuitivt og på denne årtidsrejse, arbejder Karina med bl.a de følelser som er knyttet til årstidens organer. 

I Karinas sessioner arbejder hun intuitivt, og blander sine behandlingsformer for at opnå de bedste resultater. 

Karina tilbyder både behandlinger fysisk i sin klinik og telefonisk.

Læs mere om Karina her

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram